Bij behandelen van darmkanker bij oudere patiënten kan je voor unieke uitdagingen komen te staan. Zoals het vinden van de meest optimale behandeling, rekening houdend met de specifieke gezondheidsproblemen van deze groep. Gelukkig zijn er nascholingsmogelijkheden beschikbaar om te ondersteunen in dit proces.

1. Webinar:

Dit geaccrediteerde webinar van ongeveer 1.5 uur biedt verhelderende inzichten in de behandeling van oudere patiënten met colorectaal carcinoom. Een panel van internist-oncologen, gespecialiseerd in ouderengeneeskunde, bespreekt aan de hand van praktijkcases de behandeloverwegingen, inclusief de rol van de geriater en geriatrische assessments. Dit webinar is beschikbaar on demand, zodat je het op je eigen tempo kunt bekijken.

2. Podcast – Inzichten van Professor Dr. Johanneke Portielje

In deze informatieve podcast deelt Professor Dr. Johanneke Portielje, geriater en expert in ouderengeneeskunde, inzichten over oudere patiënten met colorectaal carcinoom.

Leer meer over factoren die kwetsbaarheid bij oudere patiënten bepalen, het belang van geriatrische assessments, en hoe richtlijnen zich vertalen
naar de praktijk. De podcast duurt slechts 20 minuten en is gemakkelijk te volgen.

Klik hier om de podcast te beluisteren.

3. Interview : Omgaan met kwetsbaarheid van oudere CRC-patiënt – Dr Kathelijn Versteeg.

Omgaan met kwetsbaarheid van oudere CRC-patiënten vraagt om een zorgvuldige afweging van behandelopties. Dr. Kathelijn Versteeg benadrukt het belang van persoonlijke gesprekken om de meest passende behandeling te bepalen, rekening houdend met de individuele wensen en de fysieke gesteldheid van de patiënt.

Studies zoals de NORDIC9-studie tonen aan dat aangepaste therapieën effectief en beter verdraagbaar kunnen zijn voor deze doelgroep. Met een geriatrische benadering en gerichte studies naar oudere CRC-patiënten, zoals de CAIRO7- en DOSAGE-studies, streeft men naar een beter inzicht in en zorg voor deze kwetsbare patiënten. [Lees het volledige artikel

Of je nu de voorkeur geeft aan een webinar, een snel te beluisteren podcast of een interview, deze nascholingsmogelijkheden bieden inzichten om de zorg voor oudere patiënten met darmkanker op maat te maken.