Darmkanker Awareness

Darmkanker is wereldwijd de op twee na meest voorkomende vorm van kanker en in 2020 overleden bijna 940.000 mensen aan deze kanker [1].  

Blue March is een jaarlijks initiatief in de strijd tegen darmkanker, met de nadruk op preventie en het belang van vroegtijdige opsporing en diagnose. 

Strijden tegen kanker dat doen we niet alleen, dat is teamwork.

Daarom zijn er verschillende “patient centricity” projecten om patiënten en zorgverleners optimaal te ondersteunen in het zorgtraject. Dit doen we vanuit onze missie: Prevent, Treat en Support.

Triangle Pfo

Visuele zorgatlas darmkanker

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten visuele informatie beter kunnen onthouden. De uitgebreide illustraties en teksten helpen om darmkanker en de behandeling hiervan begrijpelijk uit te leggen aan uw patiënt.

Vraag uw papieren zorgatlas darmkanker aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ik geef toestemming!*
Updates
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Darmkanker patient empowerment app

Pierre Fabre Oncology ontwikkelt momenteel een app (applicatie) voor patiënten met darmkanker. Deze digitale tool helpt patiënten en hun omgeving om specifieke informatie te vinden en grip te krijgen op het ziekteproces. Samen met patiënten, artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners is deze handige tool ontwikkeld. Zo komen onder meer seksualiteit, voeding, beweging en mentale gezondheid aan bod.

Geïnteresseerd in de app of wenst u deel te nemen aan het ontwikkelingsproces? Vraag een demo aan, via onderstaande button of lees meer achtergrondinformatie.

Vernieuwde dikkedarmkanker keuzehulp

De Dikkedarmkanker keuzehulp is ontwikkeld door de Maag Lever Darm Stichting, een team van internist-oncologen (waaronder de initiatiefnemer Prof. Dr. M. Koopman UMC Utrecht), ZorgKeuzeLab en Stichting Darmkanker. Inmiddels maken diverse ziekenhuizen hiervan gebruik.

De dikkedarmkanker keuzehulp ondersteunt patiënten met uitgezaaide dikkedarmkanker en haar behandelteam bij het kiezen van de optimale behandeling.

Daarom ondersteunt Pierre Fabre Oncology de dikkedarmkanker keuzehulp in Nederland.

SanaCoach CRC

SanaCoach CRC is een eHealth applicatie om patiënten* met darmkanker op afstand te begeleiden en te monitoren tijdens of na een behandeling in het ziekenhuis (systemische behandeling).

Laagdrempelige communicatie, zelfzorgadviezen en een (bel)advies-module bij verergerende klachten, geven patiënten meer regie over hun leven met dikkedarmkanker.

* stadium 1 t/m 4 en palliatief

Wij werken samen met

Logo Biolizard
Logo Esculaap
Sichting Darmkanker Logo Slogan Zorg RGB HighRes

Publicatiecode: 20220161